Proč?

Proč by se měli lidé zajímat o jiný způsob stravování, než jaký se jim předkládá komerčně a běžně si ho kupují v prodejnách?
Proč by se měli zajímat o jinou životosprávu?
Protože kdo si chce udržet zdraví a životní pohodu, měl by konzumovat živiny.
V běžné stravě se živiny téměř nevyskytují, a tak musíme hledat alternativní způsob – ve zdravé výživě. Neboť tam jsou živiny a tam je možnost udržet si zdraví, tím pádem žít kvalitnější život.
Jak poznáme, kdy máme přejít na zdravou stravu, a že máme málo živin, že nám chybí a nejsme správně vyživováni?
Ono je to tak. Člověk, když se nezajímá vůbec o nic, tak to pozná podle toho, že mu je zle. A je mu zle pořád a nejde to ničím napravit. Léky pomáhají jen trochu a nebo už nepomáhají vůbec. A takto přicházíme k možnostem, že jsou ještě jiné způsoby, jak si dát tělo do pořádku, jak postupně získat zdraví a takto se pomalu dostáváme ke zdravé stravě.
Pro člověka, který přemýšlí dopředu – preventivně, tak zde je to něco jiného. Takový člověk se dívá např. na kvalitu nehtů, vlasů, není spokojen se svou pokožkou, někomu některá jídla v žaludku nedělají dobře, nebo je častěji nemocný (vícekrát než 2x do roka) a toto vše jsou signály dopředu, že něco v těle není v pořádku, a že by se měl zajímat o to, co jí a doplňovat živiny.
A nestačily by potravinové doplňky?
Potravinové doplňky za sebou mají velikou reklamu (slibují nám hory doly), ale pokud jsme pozorní, tak vidíme, že neslibují plné zdraví, ale vždy jenom zlepšení jako třeba – pomoc od bolesti, vitálnější organismus, posílení. Nikdy tam nenajdete nic o vyléčení, o plném zdraví člověka. To by nás mělo zarazit.
Druhá věc je, že ač máme více potravinových doplňků, vitamínů atd.., přesto lidé nejsou zdravější.
Kde je chyba, že automaticky netíhneme k potravinám plným živin, ale neustále konzumujeme potraviny, které nás ničí, ke zdraví nepřivádí a kde nejsou živiny? Proč se nezaměřujeme na to zdravější?
Protože naše přirozenost (když si to řekneme napřímo) je zmanipulována přísadami potravinářských výrobců. To, co se nám prodává, není ohled na přirozenost našich chutí, ale na zvýšení chutí. To znamená, že výrobce potravin vyrábí své výrobky tak, aby chutnaly silněji (ať už sladčeji, křupavěji…) nebo aby měly větší aroma než konkurence. Tím pádem jsme se dostali do smyčky, ze které člověk velice těžko unikne.
Jinými slovy – chutě u výrobků jsou daleko silnější a my tím (bohužel) čím dál více ztrácíme přirozené chutě. A když se potom vrhneme na zdravou stravu, automaticky nám nechutná, neboť naše chutě už jsou přizpůsobeny chemickým stimulantům v běžně dostupných potravinách.